Inca din cele mai vechi timpuri medicina recomanda consumul de ghimbir ras pentru a mentine sanatatea inimii si controla greutatea corporala. In cazul persoanelor care sufera de fluctuatii ale nivelului de zahar in sange, ghimbirul este folosit pentru a normaliza valorile.
Studiile nu sunt concludente din punct de vedere stiintific pentru ce este bun ceaiul de ghimbir, dar se pare ca radacina de ghimbir cu miere si lamaie are efecte benefice asupra organismului prin procesul antiinflamator si combaterea infectiilor. In multe culturi, ghimbirul este un ingredient cheie in gastronomie, avand proprietati aromatice, inlatura greata si creste arderea grasimilor din zonele sensibile precum talie, coapse si abdomen. Totodata se foloseste si ca ingredient la bere, obtinandu-se celebra bere cu ghimbir. Pe langa asta este considerat si un element cheie in cura de detoxifiere.
Ghimbir – ce este
Ghimbirul este cunoscut de mii de ani si utilizat la mancaruri rapide sau consumat sub formă de pudra, crud sau ceai. Planta este originara din Asia de sud, unde creste in abundenta datorita climei calde. O serie de studii stiintifice analizeaza ce boli vindeca ghimbirul si in ce masura rizomul de ghimbir ajuta la tratarea problemelor respiratorii.
Se pare ca ghimbirul nu este doar condiment ci un element natural folosit de medicina din Asia pentru a trata afectiuni digestive, pentru ameliorarea afectiunilor cailor respiratorii si pentru a intari sistemul imunitar. In continuare vom vedea cum se face ceaiul de ghimbir si cum poate planta zingiber officinale sa stimuleze pierderea in greutate.
Pierderea in greutate – ghimbir beneficii
Ghimbirul are efect de topire a grasimilor se datoreaza in principal continutului de leptina, un compus care ofera stomacului senzatia de satietate si care stimuleaza arderile.
Dar nu doar atat. Pe scurt, iata 10 beneficii ale ghimbirului:
- Diminueaza excesul alimentar prin taierea poftelor
- Ghimbirul ajuta la reglarea schimbarilor hormonale si la normalizarea cantitatii de potasiu din sange
- Normalizeaza cantitatea de zahăr din sange si combate colesterolul
- Regleaza nivelul de cortizol oferind o stare generala de bunastarea si energizand sistemele din corp.
- Prin actiunea antiinflamatoare, ghimbirul amelioreaza durerile de cap, disconfortul mental si greata
Asadar, printr-un consum regulat, ghimbirul inhiba dorinta de a manca mult, iar dieta combinata cu un consum mare de apă si activitate fizica duce la pierederea accelerata a kilogramelor. De asemenea, ghimbirul are un gust foarte aromat, iar asociat cu miere si lamaie devine un adevarat complex de vitamina B6 si magneziu.
Ceai de ghimbir contraindicatii
Chiar daca in studii se mentioneaza ce avantaje ofera consumul de ginger, sunt cateva cazuri in care ar trebui sa consultati un specialist inainte de a urma o dieta cu ghimbir.
Aceste cazuri sunt:
- probleme gastrointestinale cronice ce pot fi agravate de ghimbirul iute
- sarcina si tratamente cu anticoagulante
Orice tratament medicamentos interactioneaza cu consumul de ghimbir, asa ca nu uitati ca pentru a inlatura dubiile legate de dieta, consulta un specialist in privinta ceai de ghimbir beneficii si contraindicatii.
Ceai de ghimbir retete
Ghimbirul este cunoscut inca din Antichitate pentru multele proprietăți si gustul unic si este esential in prepararea condimentelor precum curry. Insa cel mai indicat pentru cei ce vor sa slabeasca este sa consume ceai de ghimbir. Beneficii sunt multiple: se absoarbe usor in structurile organismului si contine cele mai multe elemente nutrivite si prezent in multe diete de slabit.
Exista o serie de retete cu ghimbir, simplu cu lămâie sau alte plante precum turmeric. E indicat a se consuma fara zahar. Haideti sa vedem cateva ceai de ghimbir reteta si ce se intampla daca bei zilnic ceai de ghimbir.
Ceai de ghimbir simplu. In primul rand, trebie sa alegeti soiul de ghimbir. Spre exemplu, ghimbirul indian are coaja mai inchisa la culoare. Pentru ceai se pot utiliza plicuri, ghimbir uscat sau pudra de ghimbir. Pe web gasiti multe informatii si sursa foto.
Daca va intrebati cum se prepara ceaiul de ghimbir cu radacina proaspata, ei bine, foarte simplu. Ceaiul se face cu apa. Puteti rade doua linguri de radacina de ghimbir si apoi le puneti la foc. Retineti ca gusutul ceaiului poate fi usor iute deoarece ghimbirul este astfel.
Pentru rezultate de slabire combinate cu intarirea sistemului imunitar puteti incerca miere cu ghimbir. Beneficii sunt pentru intregul organism datorita efectului antiinflamator, nu doar pentru a slabi. Se lasa la macerat cateva linguri de ginger cu miere timp de 15 zile. Apoi se poate consuma ca atare.
Ceai de ghimbir cu lamaie. Ceaiul de ghimbir cu lămâie contine mai multi antioxidanti ce ajuta la arderea grasimilor mai rapid. Dupa ce a fiert 5 minute ceaiul, adauga o felie de lamaie. Totodata, puteti face ceaiuri din plante la care sa adaugati lamaie cu ghimbir. Beneficii sunt legate de un gust mai bogat, extra vitamine si aciditate.
Un consum regulat de ceai ghimbir sau corn de cerb ajutala normalizarea metabolismului, inlatura durerile de cap iar celulele de grasime din talie se topesc.
In ceaiul de ghimbir se gasesc mult minerale precum:
- Potasiu – 415 mg
- Vitamina C – 5 mg
- Calciu – 16 mg
- Sodiu – 13 mg
- Magneziu – 43 mg
Ceai de ghimbir cu turmeric. Turmericul este un ingredient cu o aroma deosebita ce se poate adauga in ceaiul dvs. Are proprietati curative puternice si impreuna cu ghimbirul poate reduce colesterolul. Combinat cu aromele ghimbirului, turmericul consumat in apa combate oboseala si imbunatateste starea generala.
Pentru a prepara ceaiul de ghimbir cu turmeric ai nevoie de o radacina de ghimbir si una de turmeric si un sfert de lingurita de piper alb.
Cand se bea ceaiul de ghimbir
Ceaiul cald indeparteaza frigul, frisoane si amelioreaza starea de amorteala. La intrebarea cand se bea ceaiul de ghimbir dimineata sau seara, nu exista un raspuns corect. Acesta se poate bea oricand simtiti nevoia de ceva racoritor, cald sau rece. Idei de retete aveti la indemana cu indulcitor natural precum mierea.
Cu toate acestea, daca doriti sa stimulati procesul de slabire, este indicat sa beti o cana cu ceaiul de ghimbir dimineata si una seara, neindulcite.
Dimineata. Recomandat este sa beti dimineata o cana generoasa din ceaiul de ghimbir deoarece daca il savurati in primele 30 de minute de cand vati trezit, lichidul reporneste metabolismul si va ofera energizeaza corpul.
Seara. Spre deosebire de ceaiul negru, cel de ghimbir nu contine cofeina asa ca poate fi consumat fara probleme inainte de somn. In caz ca simtiti ca nu este bine sa il beti seara, fie verificati ingedientele, in caz ca ceaiul contine si alte componente, fie il beti dupa-amiaza tarziu.
Pe perioada dietei de slabire. Daca sunteti la dieta si aveti dubii despre ce se intampla daca mananci ghimbir crud, puteti oricand consulta un specialist in nutritie. Ghimbirul este o planta naturala potrivita oricarui tip de dieta. Se poate adauga si in salate cu ulei de masline, fiind apreciat pentru savoarea unica.
Atat gingeroli, cat si shogaoli, nutrienti cheie ai ghimbirului, mentin colesterolul la nivel scazut si ajuta la slabire. Prin urmare, ghimbirul este recomandat pe toata perioada dietei. Cu toate acestea, retineti ca indiferent cat ceai de ghimbir se bea pe zi, acesta nu poate topi singur kilogramele. Doar impreuna cu o dieta sanatoasa cu fructe, legume si activitati fizice veti reusi sa atingeti greutatea ideala.