Articol promotional Acest post conține linkuri afiliate

Tratament naturist – hipertensiune arterială. Pot reduce, alimentele și plantele, tensiunea arterială?

Tratament naturist - hipertensiune arterială. Pot alimentele și plantele reduce tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială a devenit una dintre adevăratele probleme ale vremurilor actuale. Vorbim de o boală aproape asimptomatică, ce subminează organismul până când, în cele din urmă, cedează. Se estimează că în lume există în jur de 2 miliarde de oameni care suferă de hipertensiune arterială și în fiecare an, 7,5 milioane de oameni mor din cauza acestei afecțiuni.

Deși, de obicei tensiunea arteriala nu dă simptome sistemului nervos, atunci când apare o criză, putem observa dureri de cap severe, nervozitate sau anxietate, respirație îngreunată și chiar sângerări nazale. Medicul este cel care ar trebui să ne prescrie tratamentul, în cazul în care este necesar, însă este important să știm și ce tratamente naturale avem la dispoziție pentru a ne ajuta să facem față acestei probleme.

Stil de viață sănătos vs. tratament medicamentos

Stil de viață sănătos vs. tratament medicamentosCauzele hipertensiunii arteriale cronice nu sunt cunoscute cu certitudine, deși se vorbește despre cauze genetice, alimentație în exces, funcție renală sau suprarenală slabă, precum și întărirea arterelor.

De asemenea, asa cum stim că există substanțe și alimente care pot exacerba tensiunea sau așa-numita „boală tăcută”, există convingeri că medicină naturistă, la fel ca în cazul mai multor afecțiuni, oferă o varietate de soluții pentru a menține nivelul acestei boli în parametri optimi, printre care si pastilele naturale pentru hipertensiune Tonerin.

Așadar, dacă integrăm o dieta echilibrată în alimentație, facem exerciții fizice în mod regulat, creștem consumul de plante benefice, si eliminăm alimentele nocive, pe scurt – dacă reușim să ducem un stil de viață sănătos, nu numai că vom putea reduce tensiunea arteriala, ci întreaga sănătate va beneficia.

De asemenea vă recomandăm: Ce obiceiuri pot duce la hipertensiune pulmonara? Simptome si tratament

Regimul alimentar – cura pentru tensiunea arteriala?

Regimul alimentar - cura pentru tensiunea arterialaEste recomandabil să incercăm zilnic să prevenim și să trătam hipertensiunea arteriala printr-un stil de viață ce include o dietă echilibrată, compusă dintr-o varietate de legume, fructe și leguminoase și, în principal, grăsimi monosaturate, cum ar fi uleiul de măsline. În general, dietele vegetariene conțin mai mult potasiu, carbohidrați complecși, acizi grași esențiali, fibre, calciu, magneziu și alte vitamine și mai puține grăsimi saturate si carbohidrati rafinați.

În special, se recomandă consumul urmatoarelor alimente:

  • Căpșuni sau afine – Mai multe studii au arătat că bărbații și femeile care au consumat cel puțin o ceașcă de afine sau căpșuni pe săptămână și-au redus tensiunea arteriala cu 8%. Motivul este că antocianinele care dau albastrul de afine și roșul de căpșuni sunt substanțe vasodilatatoare, normale care lărgesc arterele și facilitează circulatia sângelui.
  • Bananele – Recomandate pentru îmbunătățirea sănătății sistemului cardiovascular, datorită faptului că sunt bogate în potasiu care ajută la reglarea excreției de sodiu din organism. Sodiul este responsabil pentru retenția de lichide, iar un volum mare de lichide reținut are ca efect o creștere a tensiunii arteriale.
  • Usturoiul – Unul dintre alimentele cu cele mai multe proprietăți terapeutice ce ajuta la purificarea sângelui, fiind antibacterian și antifungic. Consumul de usturoi poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, a vâscozității sângelui și a formării cheagurilor de sange.
  • Lămâile – Mari aliați împotriva hipertensiunii, deoarece acționează ca vasodilatatoare, naturiste extinzând flexibilitatea arterelor și, prin urmare, permițând buna funcționare a sistemului cardiovascular. Pe de altă parte, vitamina C din lămâi ajuta la neutralizarea efectelor radicalilor liberi, prevenind oxidarea.
  • Omega 3 și coenzima Q10 – Alimentele bogate în aceste suplimente sunt benefice mai ales pentru persoanele care suferă deja de hipertensiune. De asemenea, la persoanele cu boli de inimă s-a dovedit că tensiunea arteriala scade dacă mănâncă alimente ce contin un astfel de supliment, cum ar fi peștele, de 4 ori pe săptămână sau mai mult.

Tratamente naturiste pentru hipertensiunea arteriala

Tratamente naturiste pentru hipertensiunea arterialaPotrivit OMS, tensiunea arteriala sau hipertensiunea, adăugată la alți factori de risc precum fumatul, pot creste șansele de a suferi un infarct, un accident cerebrovascular sau insuficiență renală. Nu reprezintă un substitut pentru medicamentele prescrise de medic normale, dar pot ajuta la ținerea acestei afecțiuni sub control:

Floarea pasiunii: o plantă cu multe proprietăți, folosită și pentru relaxarea și tratarea insomniei, dar benefica în ceai mai ales pentru scăderea tensiunii arteriale vasculare. Raportul este de 2 lingurițe de plantă uscată pentru fiecare cană de apă.

Păducelul, pe lângă faptul că este consumat în capsule, este o plantă dintre acelea care pot fi consumate sub forma de ceaiuri pentru a scade tensiunea. Pentru tratamentul hipertensiunii arteriale se recomandă maximum două căni. Alte ceaiuri din plante cu efect benefic pentru scăderea tensiunii arteriale sunt cele din coada calului și păpădie. Toate aceste infuzii au, mai mult sau mai putin, același mod de preparare: se fierbe apa, se stinge focul, se adaugă planta și se lasă la infuzat timp de 10 minute.

Atenție: Administrarea de plante medicinale în timpul sarcinii și alăptării nu este recomandată. De asemenea, dacă deja urmați un tratament medicamentos pentru hipertensiune arterială, este indicat să consultați medicul înainte de a începe tratamentul naturist pentru hipertensiune.

Inamicii hipertensiunii arteriale

Inamicii hipertensiunii arterialeUnul dintre cei mai mari dușmani ai hipertensiunii este sarea. Consumul de sodiu pe termen mediu este fatal pentru flexibilitatea arterelor, deoarece distruge stratul interior al endoteliului și favorizează retenția de lichide. Din acest motiv, funcțiile renale sunt suprasolicitate mai mult pentru a elimina excesul de apă din organism, dezvoltând un  risc de hipertensiune arterială.

De asemenea, grăsimile nesaturate și grăsimile saturate din carnea roșie sunt foarte dăunătoare pentru cei cu hipertensiune arterială, deci reducerea, sau chiar eliminarea consumului lor cât mai mult posibil este o recomandare foarte frecventă  a medicului cardiolog.

În concluzie, eliminarea alimentelor care conțin aceste ingrediente, împreună cu adăugarea unor recomandări dietetice mai bune și a unui program de exerciții fizice este combinația pe care mulți medici o propun ca fiind ideală pentru scăderea hipertensiunii, fără a fi nevoie de medicamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *